Pasta med tunsovs

Bog Mad i det fri
KategorierEasy come easy go
Hovedretter
Beskrivelse Pastaret med tunsovs. Tunsovsen indeholder bl.a. bladselleri, hvidløg, rosmarin, cayennepeber, æblemost, flåedetomater og tun. Retten krydres med friskrevet parmesanost og citron.
Ingredienser
Tunsovs
1 stk løg
4 stilke bladselleri
2 spsk olie
2 fed hvidløg
0,5 tsk rosmarin
1 knsp cayennepeber
1 dl æblemost
1 dåse hakkede, flåede tomater (dåser af 400g)
2 dåser tun i olie
2 spsk kapers
1 tsk salt og stødt peber (evt.)
Pasta
400 g pasta, fx båndpasta
2 l vand
2 tsk groft salt
Tilbehør
75 g friskrevet parmesanost
1 stk citron
Tips
* Tunsovsen kan spises kold i sandwich eller resten kan bruges til pastasalat til frokost.
Fremgangsmåde
1 Vask hænder før du går i gang.
2 Skyl grøntsagerne. Pil skrællen af løg og hak det fint. Skær bladselleri i små stykker. Hak bladselleribladene og gem dem som drys over retten, når den skal spises.
3 Hæld vand i en gryde, læg låg på og bring det i kog.
4 Pil hvidløg og hak det fint. Varm olie i en gryde, tilsæt hvidløg og grøntsagerne. Lad det småstege et par minutter. Tilsæt derefter rosmarin, cayennepeber og æblemost.
5 Åbn dåsetomaterne og kom dem i gryden. Åben dåsen med tun og lad olien løbe fra. Kom tunen i gryden og lad sovsen koge ved svag varme 10 min. Rør hele tiden.
6 Hæld lagen fra kapers og kom dem i tunsovsen.
7 Smag til med salt og peber.
8 Skær citron i både.
9 Kom salt i kogevandet og kom pastaen i det kogende vand, rør rundt af og til. Kog uden låg. Kog spagettien "al dente": dvs. den skal gøre lidt modstand når man bider i den. Kogetiden varierer fra 5-14 min., afhængigt af hvor tyk pastaen er. Tag en op og smag om de er færdige. Hæld omgående vandet fra. Læg låg på og hold godt fast i gryden med arbejdshandsker, så du ikke brænder dig.
10 Vend straks tunsovsen i den nykogte pasta. Spis retten straks med drys af hakket bladselleriblade og friskrevet parmesanost, giv citron til.
Kommentarer
Der er ingen kommentarer til denne opskrift.
Skriv din egen ved at trykke på knappen "Skriv en kommentar" øverst til højre.

Udskriv siden